Noodopvang en nieuwe protocollen v.a. 8 juni

Noodopvang en nieuwe protocollen v.a. 8 juni

Woensdag 27 mei 2020

Beste ouders/verzorgers,

Vanaf 8 juni gaan de basisscholen en BSO weer volledig open. Er gelden vanaf dan nieuwe afspraken omtrent noodopvang en protocollen op school. Leest u onderstaand bericht hierover zorgvuldig door.

• Noodopvang v.a. 8 juni aangepast
Per 8 juni gaan de basisscholen en BSO weer volledig open. De situatie rondom noodopvang wordt daarom vanaf 8 juni anders. Tot en met 7 juni blijven de huidige regels rondom noodopvang van kracht.

Vanaf 8 juni is de noodopvang alleen nog beschikbaar in de avond, nacht en weekenden voor ouders die in de zorg werken. Het gaat hierbij om personeel van ziekenhuizen, verpleging, verzorging en thuiszorg, ambulancezorg en direct ondersteunende beroepen zoals schoonmaakpersoneel in zieken- en verpleeghuizen. Ook geldt dit voor zorgpersoneel van defensie (militaire artsen en verpleegkundigen). Deze vorm van noodopvang blijft in elk geval tot 1 juli. In de week van 22 juni wordt besloten of verlenging nodig is. Noodopvang is zonder extra kosten voor ouders.

De vergoedingsregeling eigen bijdrage voor ouders stopt per 8 juni 2020. Het streven is om de vergoeding in juli uit te keren aan ouders.

Ook na 8 juni geldt nog steeds dat zieke kinderen niet naar school of de (nood)opvang mogen. Is uw kind 24 uur klachtenvrij? Dan is hij/zij weer van harte welkom terug.

• Nieuw protocol Basisonderwijs in ontwikkeling
De PO-Raad werkt op dit moment hard aan nieuwe protocollen voor de volledige heropening van de basisscholen. Dit gebeurt in samenwerking met het OMT waarvan de PO-Raad nog nader advies verwacht. Ook is de PO-Raad afhankelijk van andere partijen. Zodra er meer bekend is over de nieuwe protocollen in het basisonderwijs vanaf 8 juni, brengen wij u daarvan op de hoogte.

Vriendelijke groet,
Het team van De Klimroos

 


Terug

Platinadijk 25

4706 LK Roosendaal

0165-534287

info@nulldeklimroos.nl