Coronamaatregelen: Wanneer mag mijn kind (niet) naar school?

Coronamaatregelen: Wanneer mag mijn kind (niet) naar school?

Maandag 31 augustus 2020

Beste ouders/verzorgers,

In de eerste weken van een nieuw schooljaar zien we vaak dat het aantal kinderen met verkoudheidsklachten oploopt. Dit komt omdat we na een vakantie van 6 weken weer met veel mensen samen komen. Waar uw kind met lichte verkoudheidsklachten gewoonlijk prima naar school kon en mocht, gaat dat vanwege de coronamaatregelen nu even anders.

Wij volgen de adviezen van het RIVM en de GGD* op:
• Houd uw kind bij (milde) klachten thuis
• Wanneer uw kind 24 uur klachtenvrij is, mag hij/zij weer naar school
• Kinderen uit groep 1 en 2 mogen wel naar school met een neusverkoudheid

Testen
De GGD adviseert om kinderen pas te laten testen wanneer de verkoudheid aanhoudt. De test kan een vervelende ervaring zijn, zeker voor kleine kinderen. Maar ook bij een negatieve uitslag, mag uw kind pas weer naar school wanneer de klachten volledig verdwenen zijn.

Kennismakingsgesprekken
Wanneer u of uw kind (milde) klachten heeft, vragen wij u om met de leerkracht een ander moment af te spreken waarop het kennismakingsgesprek kan plaatsvinden. 

Wij begrijpen dat deze maatregelen u soms in een lastige situatie kunnen brengen. Ook wij zouden het liefst zien dat deze maatregelen niet (meer) nodig zijn. Echter is het onze plicht om ervoor te zorgen dat de school een veilige omgeving is voor zowel de kinderen als onze collega's. Met dat doel voor ogen, houden wij ons te allen tijde aan de adviezen van het RIVM en de GGD en sluiten we ieder risico op besmetting uit.

* Meer informatie over de maatregelen leest u op de website van Rijksoverheid, het RIVM en de GGD. Bij vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de GGD West-Brabant op 085-0785810 of via e-mail. Wij nemen hun adviezen ongewijzigd over.


Terug

Platinadijk 25

4706 LK Roosendaal

0165 534287

info@nulldeklimroos.nl