Coronavirus 2e bericht

Coronavirus 2e bericht

Zondag 1 maart 2020

Het RIVM heeft gevraagd het volgende met u te delen: 

Mijn gezin komt net terug van (wintersport)vakantie. Kunnen mijn kinderen naar school?

Kinderen die niet ziek zijn kunnen net als anders gewoon naar school. Is uw kind wel ziek? Handel dan allereerst zoals u gewoonlijk doet. Wat u daarna doet is afhankelijk van waar u op vakantie bent geweest:

  • Mijn gezin is NIET in besmet gebied geweest. Kinderen die niet in besmette gebieden geweest zijn en verkouden of grieperig zijn, hoeven zich geen zorgen te maken dat ze het nieuwe coronavirus hebben. De kans is veel groter dat mensen gewoon griep hebben of verkouden zijn. Neem contact op met de huisarts, als u zich zorgen maakt of kijk op de pagina Vragen & antwoorden nieuw coronavirus (COVID-19) van het RIVM voor vragen over je gezondheid. 
     
  • Mijn gezin is WEL in besmet gebied geweest.Neem telefonisch contact op met je huisarts of de lokale GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst als je:
    • Koorts hebt met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid).
    • En de afgelopen twee weken in een land/regio geweest bent met wijdverspreide verspreiding van het coronavirus. Zie de website van het RIVM voor de meest recente lijst van besmettingsgebieden.

Preventief testen als je terugkomt uit een risicogebied geeft geen zekerheid. Mocht je besmet zijn met het virus, dan is er de eerste dagen nog onvoldoende virus in het lichaam. De test toont dan nog niet aan dat je besmet bent met het nieuwe coronavirus (COVID-19). Daarom testen we pas op aanwezigheid van het virus als mensen klachten hebben en uit een risicogebied komen.
 
Als iemand zich met ziekteverschijnselen bij een arts meldt en de arts denkt dat een patiënt mogelijk het nieuwe coronavirus heeft, gaat er een protocol in werking.


https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/veelgestelde-vragen-over-coronavirus-en-onderwijsTerug

Platinadijk 25

4706 LK Roosendaal

0165-534287

info@nulldeklimroos.nl