Coronavirus 4e bericht

Coronavirus 4e bericht

Maandag 9 maart 2020

Beste ouders/verzorgers,

Graag goed het hele onderstaande bericht lezen!

Het aangescherpte advies van het RIVM aan inwoners van onze provincie om sociale contacten te beperken bij verkoudheid, hoesten of koorts, roept veel vragen op bij ouders van De Klimroos. Is een snotneus reden om thuis te blijven? Mag een kind dat niest door hooikoorts nu ook niet naar school? De richtlijnen van het RIVM lijken duidelijk, maar zorgen ook voor veel twijfel. Daarom brengen we vandaag opnieuw het aangescherpte advies onder uw aandacht.

Afspraken:

  • vanaf nu schudden we elkaar geen handen meer
  • was je handen regelmatig
  • hoest of nies in je elleboog
  • gebruik papieren zakdoekjes
  • blijf thuis bij milde griepachtige klachten

Ziek melden of niet?
Is uw kind verkouden, aan het hoesten en/of is er sprake van koorts of andere milde griepachtige klachten? Houd uw kind dan thuis. Wanneer wij deze verschijnselen op school constateren zijn wij genoodzaakt uw kind naar huis te sturen. Uw kind mag niet alleen van school vertrekken en dient dan opgehaald te worden. 

Mag ik mijn kind thuishouden uit voorzorg?
De leerplichtwet is van kracht zolang een school niet gesloten is en er geen sprake is van een klas die geen les krijgt vanwege een leerkracht die niet mag werken. Ook voor al onze medewerkers gelden de richtlijnen van het RIVM. Indien er geen vervanging beschikbaar is voor een collega die niet mag werken, dan kan het voorkomen dat een klas helaas thuis moet blijven. Voor kinderen met bijzondere gezondheidsrisico's kan worden overlegd met de huisarts of GGD. De gehele school kan alleen gesloten worden in opdracht van de GGD of de burgemeester. 

Net als voor u, is dit ook voor ons een bijzondere situatie. Op De Klimroos volgen wij, samen met onze stichting en de GGD het nieuws rondom het coronavirus op de voet en doen wij ons best u zo goed mogelijk te informeren. Helaas beschikken wij niet over de mogelijkheden om ieders individuele vragen persoonlijk te beantwoorden. Wij houden te allen tijde het advies van het RIVM aan en verzoeken u bij vragen de website van het RIVM of de website van de Rijksoverheid te raadplegen. Het is niet nodig De Klimroos om verificatie te vragen; deze adviezen en richtlijnen nemen wij altijd ongewijzigd over. 

Als u hier klikt kunt u de laatste persconferentie (maandagavond 09-03-2020) van het RIVM samen met premier Mark Rutte terugkijken.

Tot slot
Blijf uw gezonde verstand gebruiken in het beoordelen van de gezondheid van uw kind. Wij doen ons best om alle kinderen het onderwijs te geven waar zij recht op hebben, maar zijn momenteel tegelijkertijd genoodzaakt te waken voor ieders gezondheid. Houd uw kind thuis wanneer er sprake is van (milde) griepverschijnselen. Niet alleen in het belang van de kinderen, maar ook in het belang van onze medewerkers en de algehele volksgezondheid. 

We maken er samen het beste van!


Terug

Platinadijk 25

4706 LK Roosendaal

0165-534287

info@nulldeklimroos.nl